Nieuws

26 april 2017

Voorzitter Jan van Werkhoven ontvangt een Koninklijke onderscheiding.

Eindelijk was het 26 april. Na maandenlang zwijgen en het bedenken van een complot zaten Jan en Ineke samen met mij en mijn eega Ria in de mooie burgerzaal in het stadhuis van Rotterdam. Nog steeds dacht Jan dat ik een lintje zou krijgen. Maar toen kort voor aanvang van het officiële gedeelte zijn beide zonen zich melden ging er toch een lampje bij hem branden.

Burgermeester A. (Ahmed) Aboutaleb vertelde in zijn openingswoord dat er aan 58 kandidaten deze morgen een lintje zouden worden opgespeld. Aangezien hij het belangrijk vond om eenieder persoonlijk toe te spreken en te vermelden waarom men het lintje had verdiend werd men in groepjes van maximaal 5 personen uitgenodigd om naar voren te komen.

Na ongeveer 90 minuten werd eindelijk de naam van Jan afgeroepen. Na de lofrede van de burgermeester werd hem de Koninklijke onderscheiding opgespeld en tevens de oorkonde en bloemen overhandigd.

Na afloop is er een foto gemaakt op de trap met de burgermeester en alle andere ontvangers van het lintje.

In de middag is aan Jan een receptie namens het bestuur in de Bunker aanboden. Familie, vrienden, collegae van de politie en vrijwilligers waren hiervoor uitgenodigd. Bij binnenkomst werd Jan met een spontaan applaus ontvangen. Hij omschreef dit later als een “kippenvel” moment. Het werd een feestelijk gebeuren waarin Jan met recht het middelpunt was en waar hij met veel genoegen op terug kan kijken.

Als vereniging kunnen we trots zijn dat we na Ko van Schaik en Hans Noordhoek, en nu met Jan drie vrijwilligers hebben die een lintje hebben mogen ontvangen.

Een woord van dank gaat uit naar onze secretaris Margriet Ros, die veel werk heeft verzet voor de voordracht van deze Koninklijke onderscheiding.

Heinz Breuer

Penningmeester

 

 

 

Ontmoetingsdag 2016

Om u een beeld te geven van de Ontmoetingsdag 2016 klik op onderstaande voor een kort foto overzicht.

Foto’s ontmoetingsdag 2016